Apologia.fi on sivusto ja projekti, joka puolustaa kristinuskon totuutta. Meillä jokaisella sivuston ylläpitäjällä on oma tarinamme kristinuskon kohtaamisessa. Olemme tutustuneet moniin erilaisiin kristillisiin seurakuntiin Suomessa ja maailmalla. Olemme huomanneet niiden keskuudessa tarpeen sekä janon ymmärtää ja puolustaa uskoa usealla tavalla. Haluamme olla tukemassa tämän tarpeen täyttymistä. Toimimme C.S. Lewisin ideoiman ”mere christianity” -ajatuksen mukaan. Kaikkien kristittyjen uskolle yhteisiä totuuksia puolustaen. Korostamme uskon henkilökohtaisuutta ja kunnioitamme kaikkien omaa tapaa elää kristillistä uskoa todeksi omassa elämässä.

Esitämme teemoja ymmärryksen ja järjen kautta. Haluamme kuitenkin pitää keskustelun kaikille ymmärrettävällä tasolla. Käsittelemme aiheita, joille voi olla joskus vaikea löytää sopivaa paikkaa kristillisessä keskustelussa ja opetuksessa. Pyrimme riittävään akateemiseen tarkkuuteen, mutta helposti lähestyttävällä tavalla. Toimikoon sivustomme ja työmme ponnahduslautana niille, jotka haluavat sukeltaa vieläkin syvemmälle! Olemme itsekin oppimassa ja haluamme pitää keskustelun avoimena, mutta kunnioittavana. Uskossa on monta puolta ja pelkän ymmärryksen korostaminen yli kaiken ei ole tavoitteenamme. Haluamme tukea ymmärryksen avulla kokonaisvaltaista kristillistä elämää. Voit tutustua apologian käsitteeseen artikkeleista: Mitä on apologia?, Mitä on ”Mere Christianity” tai podcastista: ”Mere Christianity”.

Sydän, sielu ja mieli

-Apologia.fi -tiimi


Tiimi

Mikke Tiainen

Mediavastaava

Apologia.fi -tiimin mediavastaava. Teologian opiskelija Helsingin yliopistolla ja lähetystyöntekijä Japanissa vaimon ja lapsen kanssa.

tuki@apologia.fi

Niko Tiainen

Mastermind

Apologia.fi -tiimin mastermind, sivuston laadun ja asiasisällön koordinaattori. Filosofian ja teologian ”elävä ensyklopedia” ja perheenisä. Niko opiskelee teologiaa Helsingin yliopistolla.

tuki@apologia.fi

Tuukka Hollo

Kanavakoordinaattori

Apologia.fi -tiimin kanavakoordinaattori. Teologian opiskelija opettajalinjalla Helsingin yliopistolla. Opetettaviksi aineiksi haaveissa teologia, filosofia ja psykologia. Tuukka on myös perheenisä.

tuukka.hollo@protonmail.com, tuki@apologia.fi